Hallo iedereen,

Deze week ben ik de reporter van de week.

Zoals 6.2 al wel weet, doen we elke ochtend in de klas een gebedje dus dat was deze week ook.

 

We beginnen natuurlijk met de eerste dag van de week en dat is maandag:

We gaan al direct door vuur en vlam ( natuurlijk bedoel ik dat niet letterlijk;-) maar wel in het lesuurtje godsdienst. Na de speeltijd hadden we ook nog een W.O. toets. Ik vond de toets zeker niet makkelijk. Misschien jullie wel maar een aantal antwoorden wilden maar niet opdagen (Dat komt gewoon omdat ik niet altijd even slim ben ;-) .

Dan hadden we nog een leuk lesje taal. De klas was in groepjes verdeeld en we moesten een dialoog maken en vervolgens aan de klas presenteren. Ik vond de dialoogjes vrij goed maar dat was niet het enige. Natuurlijk hoort er ook een interview bij. De hoofdrolspeler moest dus geïnterviewd worden.

We kregen ook nog een mooie actua-presentatie van Lore en Sterre te zien. Trouwens: Knap werk meisjes!

Dinsdag:

We hebben verder de dialoogjes gepresenteerd voor de groepjes die op maandag nog niet aan de beurt zijn geweest. Op dinsdag hebben we altijd turnen dus was dat deze week ook zo. We hebben 2 toetsen gemaakt. Eén met de bal werpen en de andere met verspringen (op de strepen in de turnzaal, niet in het zand) 

Woensdag hadden we een dagje vrij want het was pedagogische studiedag.

We zijn ondertussen al bij de voorlaatste dag van deze week 

Donderdag begint de dag al direct met een toets van spelling. De toets was gelukkig niet heel moeilijk. Of ja, ik vond hem alleszins gemakkelijk. 

Dan gaan we door naar de parate kennis van wiskunde. Dat hebben we wel vaker. Dan hebben we taal met juf Lara, dat is altijd leuk. Natuurlijk kan Frans niet ontbreken dus doen we ook een lesuurtje unité 22. 

We leren ook nog over Mens en Maatschappij (=W.O). We zijn aan een nieuw thema begonnen: de nieuwe tijd. Het is op zich een leuke les. Normaal gezien gingen we ook de 7 klap doen maar dat is helaas niet gelukt. Dat zal dus voor een andere keer zijn. :-)

En dan komen we aan vrijdag: spijtig genoeg was ik er vrijdag niet. Dat komt omdat ik ziek was. Heel de nacht hoesten en een verstopte neus + keelpijn. Mijn mama was er niet gerust op en wilde het risico niet nemen om mij ziek naar school te laten gaan. En eerlijk gezegd voelde ik me enorm ziek: ik werd ZOT van al dat hoesten dat ik maar niet kon stoppen.

Ik vond het buiten al dat hoesten een fijne week en ook zeker geslaagd. Hopelijk vonden jullie het ook een fijne week en gaan nog vaak terug kijken naar dit verslag.

 

Groetjes,

Moyra