Twee maanden vakantie… Er lijkt geen einde aan te komen. We genieten van de vrijheid, de zorgeloosheid, op kamp gaan, een reis maken, de zon en… soms ook de regen. 

Maar op woensdag 1 september is het feestje uit. Een nieuw schooljaar gaat van start. Gelukkig zien we dan vrienden en vriendinnen terug en mogen we naar het laatste leerjaar van de lagere school. 
Het schoolthema dit jaar is CIRCUS en dat merken we meteen als we de poort binnenstappen. Er staat een circustent en iedere leerling krijgt een ‘bellenblaas’ om het schooljaar feestelijk in te zetten. Ook de leerkrachten zijn in circusstemming want ze dragen allemaal een kleurig hoedje.

Als we in de klas komen staat er een circustent op het bord. Kevin duidt een lege plaats aan in de klas en in de circustent verschijnt een artiest (= een leerling van de klas). Die leerling mag op de aangeduide stoel plaatsnemen. Al vlug heeft iedereen zijn plekje.
Dan mag iedereen zich voorstellen. Dat doen we aan de hand van vraagjes. Iedereen heeft een andere vraag. Ten slotte mogen de leerlingen ook de meester wat beter leren kennen en vuren ze allerlei vragen op hem af.
Na de speeltijd wordt het echt leuk. We spelen het spel ‘Circus Ronaldo versus Circus Pipo’. Het is een hele rij van opdrachten die we samen moeten vervullen: Spring de hele tijd touwtje, teken een circustentje in elk ruitje van een blad, maak een leuke groepsfoto, los drie zeepjes op, …
Om twaalf uur heeft 6.2 één opdracht meer tot een goed einde gebracht dan 6.1. Bravo!
En zo zit de eerste schooldag er weer op. Nog 174 te gaan.

Op 2 september zijn alle leerlingen weer paraat. Dat is fijn. Vandaag worden er al enkele echte lessen gegeven. Tijdens de les van Frans spelen we in groepjes van drie allerlei spelletjes om de woordenschat van het vijfde leerjaar wat op te frissen. Dat is leuk.
Vandaag maken we ook kennis met juf Lara. Zij zal ons begeleiden tijdens de lessen van taal. Daar krijgen we dit schooljaar een nieuwe methode voor: Taalkanjers. Ze ziet er veelbelovend uit.
‘s Middags eten we voor de eerste keer in de nieuwe eetzaal. Het is even wennen maar het is wel een mooie zaal.

Vrijdag 3 september maken we een persoonlijk inlegblaadje voor onze pennendoos. Iedereen is ijverig in de weer om er iets moois van te maken. Dat mag ook wel want we zullen er de rest van het schooljaar naar moeten kijken.

En dan is het… Weekend! De eerste (halve) week zit erop. Ik vond het een geslaagd begin van het schooljaar. Laat de rest nu maar komen.

 

En toen, werd de meester ziek. 

Een ganse week was hij afwezig en werd hij vervangen door juf Mirte. Raar om al de eerste volle week van het schooljaar een interimaris te krijgen. Gelukkig is juf Mirte een toffe leerkracht en verloopt alles vlotjes.

De tweede week kregen we een ferme klap van het coronavirus te verwerken. Verschillende leerlingen werden positief getest. Klas 6.1 ging in quarantaine en de zeeklassen werden noodgedwongen afgelast. Wat een tegenvaller... We hadden er al zo lang naar uitgekeken.

 

Wat een start van het schooljaar!