Dag iedereen!

 

Noor zou dit verslagje schrijven, maar ze was afgelopen week ziek. Daarom krijgt ze uitstel en neem ik deze week over.

We startten de week met een speciale activiteit: Lego Wedo. Sinds enkele jaren lenen we via de Provinciale School legoboxen van de provincie. Hierbij krijgen we bouwplannen waarmee de kinderen enkele technische systemen leren kennen. De klas leert al bouwend over hefbomen en katrollen. Bij het ene groepje lukte dit erg vlot, bij het andere ging het wat trager. Dat was niet erg, want iedereen kon gedurende de voormiddag op zijn eigen tempo werken. Namiddag ging het tutorlezen voor het eerst door, omdat de coronamaatregelen het weer toelaten. De kinderen hielpen de kleintjes op weg om betere lezers te worden en leerden intussen zelf wat bij over 'geduldig zijn'... : ).

Dinsdag stelden Astrid en Bram als eersten een favoriet nummer van hun ouders voor. Met Bram headbangden we op 'Smells like teen spirit' van Nirvana, terwijl Astrid ons op de tonen van 'Lemon tree' meevoerde naar het zonnige Italië van 1995. Goed gedaan!

Woensdag mochten de kinderen thuisblijven. De leerkrachten leerden een voormiddag 'verbindend communiceren'. Een leerrijke en actieve bijscholing die opnieuw live mocht doorgaan: fijn!

Donderdag had juf Leen de klas in handen. Zij zette Laurens in de bloemetjes, want hij was jarig geweest. Ze nam ook nog een toets af van begrijpend lezen en deed een les wiskunde en godsdienst.  

Vrijdag was ik er een hele dag. We deden heel wat wiskunde en Frans en maakten ook tijd voor muzo. Dat had iets met de mama's te maken, dus daar kan ik niets over vertellen...

Volgende week is Mohammed aan zet!

Groetjes

juf Truus