Dag iedereen!

Wat een teleurstellend nieuws kregen we gisteren... onze zeeklassen kan niet doorgaan vanwege, je raadt het al: COVID! Onze klas zit op dit moment in quarantaine en dat nog zeker tot dinsdag.

Iedereen baalt enorm, want wie had gedacht dat het virus nu nog altijd onze plannen zou dwarsbomen. 

Gelukkig laten de leerkrachten van het zesde zich niet zomaar doen en komen ze zeker met een alternatief!

Omdat Saif al sinds vrijdag afwezig is, zorg ik nog een tweede keer voor een verslagje.

Vorige week maandag startte spannend: er hing een blauwe fles met perkament en rode sjaaltjes aan een touw in onze klassen. We prutsten het perkament er uit en lazen een boodschap van een zeerover: 'De Blauwe Boekanier'. Hij vroeg onze hulp om zijn schat te vinden. Daarbij moesten we ook een vlag ontwerpen. Gelukkig hebben we daarvoor een specialist in huis: Jorre maakte een prachtontwerp voor 'De rollende zandkorrels' (dat is de naam die we kozen voor onze klas) en samen met Astrid zorgde hij ervoor dat we trots met onze vlag kunnen wapperen. Voorlopig dus niet aan zee, maar in Diepenbeek : ).

Op vrijdag knutselende we samen aan een verjaardagskalender. We maakten ook klaprozen klaar voor bij de graven van Belgische soldaten. Tijdens W.O. leerden we meer over de andere W.O., namelijk de Eerste Wereldoorlog. Hoe die mannen hebben afgezien in o.a. de Dodengang, dat mogen we nooit vergeten! 

Tijdens de les godsdienst maakten de kinderen met schoenen duidelijk bij wie ze hoorden in de klasgroep : ). 

Het volgende verslag is hopelijk weer door één van onze klasgenoten geschreven.

Veel goede moed aan de zieken en we zien elkaar snel weer!

juf Truus