Ons PAleiS was op 1 september helemaal klaar voor de start van een onvergetelijk schooljaar! De kinderen betraden de speelplaats via een circustent en werden getrakteerd op een bellenblaas. Zo was ons jaarthema ‘Circus’ meteen duidelijk. Na het belsignaal trok iedereen naar de nieuwe klas: spannend!

De klok wees tien over tien: tijd om de pete- en metekindjes op te halen en een handje te helpen op de speelplaats. Plasje laten doen, samen een tussendoortje eten: ja, onze zesdeklassers deden dat goed! 

Dat hebben ze trouwens de hele week gedaan, zodat de kleintjes zich al snel thuis voelden. 

Na de speeltijd speelden we ‘Circus Ronaldo versus circus Pipo’. Een race tegen de klok tussen de twee zesdes. We vervulden bijna alle opdrachten, maar 6.2 was ons net te slim af. Zij wonnen met één volbrachte opdracht meer. Jammer, maar Xander merkte terecht op dat deelnemen belangrijker is dan winnen. En dat is zeker zo: iedereen heeft heel enthousiast meegewerkt!

Voor Frans kregen de kinderen donderdag de opdracht de woorden van het vijfde te herhalen. We deden een aantal spelletjes en dat lukt al behoorlijk goed! Ook maakten ze kennis met Flippity’s: op een andere manier woordenschat oefenen, altijd plezierig. Dan zal die eerste herhalingstoets zeker lukken!

We maakten kennis met de Maoricultuur en oefenden samen een haka. In het begin durfden de kinderen zich nog niet goed te geven, maar op het einde van de les klonk het al behoorlijk indrukwekkend...

Vrijdagnamiddag pimpten de zeseentjes hun pennendoos. Via handlettering konden we elkaar beter leren kennen. Zo kwam ik te weten dat Louis een axolotl als huisdier heeft, Marieline graag armbandjes maakt en Mohammed van rood houdt (en dit blauw kleurde : )). Wie Sebe als idool heeft, daar hebben we het raden naar… Dat weet hij ons volgende week vast te vertellen ; ). 

Het was een plezante halve week, de trein is vertrokken. Op naar een keitof schooljaar!

juf Truus