Ik ga het hebben over mijn week als reporter.

 

  • Maandag

Maandag startten we de met de verjaardag van HuubHij werd elf jaar. Door het coronavirus moeten alle uitdeel cadeautjes nu verpakt zijn en mogen zelf gebakken lekkernijen helaas niet meer. Nu kregen we van Huub lekkere snoepjes.

In de namiddag hebben we gewerkt aan onze Archaeopterix. Dat deden we met satéstokjes en kurkenDat was super leuk!

  •  Dinsdag

Door de extra lange vakantie hebben we een aantal lessen niet kunnen doen. Waardoor we elke dag buiten vrijdag 2u wiskunde hadden. Maar ik vond dat niet erg, ik vond dat wel leuk. Het ging onder andere over blokkenbouwsels.

We  hebben ook leuk buiten gespeeld. We (de meisjes van de klas) speelden Among us.

  • Woensdag

Vandaag was het maar een halve dag. We hadden het eerste uur rekenen dat was wel leuk. Toen ging de bel en wasten we onze handen en gingen we naar de gang. We deden onze jas aan en pakten ons koekje of fruit.

Na de speeltijd hadden we nog een beetje rekenen. Daarna hadden we Frans: we vertaalden zinnen. Toen hadden we godsdienst, in deze les leerden we over Saulus.

  •  Donderdag

We hadden vandaag in de voormiddag lessen. En in de namiddag hebben we verder gedaan aan onze Archaeopterix. Daarna hadden we turnen met meester Jeroen. We deden basketbal ik vond het wel leuk. Maar ik ben er niet zo goed in. :-(

  •  Vrijdag

We hadden in de voormiddag gewoon normale lessen. We hadden rekenen we hadden het over aftrekkingshalter en optelingswip. Na de middag had juf Nele de conflictcoaches gevraagd om mee te komen. De directrice, juf Krista, overhandigde ons een diploma. Dat was cool!

In de namiddag werkten we weer aan onze Archaeopterix. We moesten er een spuit aan maken en een buisje aan de spuit en dat aan een andere spuit. Als je op de spuit duwde dan ging het water van de ene spuit naar de andere en dat duwde ergens tegen waardoor onze dino bewoog! Dat was te gek! Met een moeilijk woord noem je dat hydraulica.

Toen vertelde de meester over Pieter Bruegel en het schilderij Kinderspelen.

We moesten één van de spelen kiezen met iemand die je wou en die nadoen. Om dat te doen gingen we naar de zolder en mochten we verkleedkledij aandoen en voor een greenscreen gaan staan en anderen maakten dan foto’s.

Later gaan we dit op het schilderij zetten. En toen zat de week erop!


agenda