Hallo allemaal! Dit is mijn verslag als reporter van de week.

 

  • Maandag : Toen we de klas binnenkwamen, begon mijn eerste dag als reporter. Ik kreeg de gsm en toen begon de godsdienstles. Die vond ik wel leuk. Je moest zowat invullen waaraan je dacht als je het woord vuur zag. Na de godsdienstles hadden we spelling. Het ging over woorden met s of ‘s in meervoudsvorm! Maar toen ging de bel en was het speeltijd. Nadat iedereen terug binnen was en terug op hun plaats zat, was het taal les met juf Heleen, dat ging over zinsdelen vervangen. Niet zo moeilijk, maar toch leuk. De volgende les was muzo, dat vind ik altijd wel leuk. Het gedicht “Oote” kwam erin voor, van Jan Hanlo. Toen was het middag! Na de middag ging het over een nieuw thema van WO, het was Columbus. Dat vond ik interessant. Daarna gingen we onze wiskundetoets verbeteren, en toen zat de dag erop!
  • Dinsdag : Als eerste was het wiskunde, dat ging over getallen tot 10 miljard. Na wiskunde was het een lesje Frans. We moesten oefeningen aan het bord invullen en luisteroefeningen maken. Het was tijd om naar buiten te gaan! Na de speeltijd was het WO. Iedereen had een vraag gekregen en moest een antwoord vinden uit het filmpje van Columbus. De WO les zat erop en daarna kwam juf Heleen voor de taaltoets. Na de taaltoets at iedereen hun boterhammen op en ging naar buiten. Na de middag was het nog eens taal, en daarna was turnen met meester Jeroen.
  • Woensdag : We hadden vrij, dus daar kan ik niet echt iets over vertellen.
  • Donderdag : Het eerste vak was spelling, dat was een gewone herhalingsles. Na de herhalingsles van spelling kwam wiskunde aan bod. Het waren weeral getallen tot 10 miljard. Hiervoor ging een groep mee met juf Sanne. De andere groep bleef in de klas bij de meester. Daarna ging iedereen naar buiten en at hun koek op. Na de speeltijd was het taalles en besproken een verhaal. Daarna kwam Muzo, we moesten het gedicht Oote voordragen. Na de middag was het de toets van WO het ging over het Zonnestelsel. Het was daarna eventjes zoempauze. Toch moesten we daarna wat Franse luisteroefeningen maken en we oefenden ook nog met Flippity’s in de computerklas.
  • Vrijdag: We zaten op onze plaatsen en toen begon de godsdienstles, daarbij moest iedereen een tekening kiezen en opschrijven waarom ze die hadden gekozen. Toen kwam wiskunde, we moesten lessen bijwerken die we nog niet af hadden. Na de speeltijd was het WO. het ging over het verleden en de delen van een schip Daarna was het een lesje Frans, we moesten wat werkwoorden opschrijven.  Na de middag was het muzo. Je zat in een groepje met een andere persoon en dan moest je jullie eigen wereldkaart maken. Daar hadden we ongeveer 1 uurtje voor. Na muzo zat de hele week erop.


agenda