De eerste week na de herfstvakantie zit er weer op en we gaan samen eens kijken hoe die week verlopen is.

Maandag begonnen we onze dag samen met juf Els. En die dag Startte al direct goed want Noor was jarig! Ze werd elf en daarom trakteerde ze op een zakje met lekkere snoepjes en een toeter. Na de speeltijd werkten we in duo’s aan een opdracht in de computerklas.
Het was eindelijk middag en na de middag gaf meester Koen een interessante les W.O. We leerden over de aarde en daarvoor gebruikte hij een bal. Natuurlijk, want wat lijkt er nu meer op de aarde als een bal? Maar de bal was nog niet helemaal af, want op een gewone bal zien we nog niet echt wat de meester bedoelt. Daarom tekende de meester lijnen op de bal om ons over de meridianen te leren.

Noor was vandaag dus jarig en daarom mocht ze ook aan het rad draaien. Haar verrassing was dat de juf of de meester een verhaaltje moest voorlezen. De meester nam deze opdracht voor zijn rekening maar hij las niet zomaar een verhaaltje voor. Nee, hij deed dat heel uitbundig en met superveel intonatie. We vonden het, denk ik, allemaal geweldig hoe de meester voorlas.
Toen ging de bel, en iedereen wist wat dat betekende: Tijd om naar huis te gaan.

Dinsdagmorgen begon met het wisselen van plaats. De meeste kinderen waren denk ik wel blij, maar sommigen ook weer niet. Hoe dan ook, we begonnen onze dag met meester Koen. Gelijk we alle dinsdagen beginnen, met wiskunde. Daarna hadden we spelling en daarvoor zijn we naar de computerklas gegaan. We moesten op de computer werkwoorden in de VT correct in een zin zetten. Toen was het middag en daarna hebben we een leuk tussendoortje gedaan. We moesten op iemands rug iets tekenen of schrijven. Daarna hadden we weer W.O. met de bal, echt superleuk. Ik heb veel bijgeleerd over de aarde. Alleen al omdat het met een bal was. Na de zoempauze, tijdens het laatste uur oefenden we voor de schaarsprong tijdens de turnles. Donderdag stond er toets op het programma. Na de turnles was het tijd om naar huis te gaan.

Woensdag begonnen we onze dag met een wiskundetoets van juf Els. Na de wiskundetoets gingen we weer naar de computerklas om dat werkje per twee van taal nog af te maken. Na de speeltijd hadden we een les taal en daarna konden we lekker naar huis gaan.

Vandaag, donderdag, begon onze dag met juf Els. We moesten vandaag het ‘mysterie’ in de klas voorbrengen met twee. Na de speeltijd had meester Koen het dictee van ‘werkwoorden 2’ voor ons in petto. Na spelling hadden we weer een lesje W.O. In deze les leerden we weer over de aarde en nog steeds was het interessant ook al deden we het dit keer zonder bal. 

De tijd vloog voorbij en toen was het middag. Tijdens de les godsdienst moesten we iets op de computer opzoeken en dat dan afprinten. Met de foto’s en de tekst die we hadden afgeprint maakten we een fla. Het was zoempauze en dat betekende dat we het laatste lesuur turnen hadden. Voor turnen moesten we vandaag toets schaarsprong doen. En iedereen behaalde goed! Na onze zware inspanning konden we lekker thuis in de zetel chillen. 

Vrijdag startten we onze dag met meester Koen. En voor de eerste speeltijd deden we wiskunde en Frans. Na de speeltijd deden we nog even Frans. We liepen op een catwalk en stelden onze kleding voor in het Frans! Dat was supertof. Na ons avontuur op de catwalk was het middag en na de middag sloot juf Els de week af met een knutselles. We gingen knutselen maar daarvoor moesten die van 6.2 naar 6.1 en andersom. Wij maakten in 6.1 iets voor moederdag, een bloempot met daar allemaal stofjes en knoopjes op. Het was zoempauze maar we deden gewoon door om het zo goed mogelijk af te krijgen. Toen we moesten opruimen heeft juf Leen ook nog een verhaaltje voorgelezen over snotte pieten. Echt vies!! Na het verhaaltje ging de bel. YES, eindelijk verlengd weekend! 

Zo nu heb ik je een overzicht gegeven over de eerste fantastische week na de herfstvakantie, hopelijk vonden jullie het fijn om te lezen!


agenda