Beste klasgenoten, ik breng jullie graag het verslagje van deze week.

Maandag was er niet echt les.

Eerst hadden we de banken verschoven in drie rijen, dat was wel even wennen. Daarna kregen we nieuwe plaatsen.

Toen hadden we een les wiskunde over de Romeinse cijfers.

Na de eerste speeltijd gingen we naar een toneeltje kijken. Het ging over een meisje dat filmster wou worden, alleen wou ze daar niet veel voor doen. Ze ontmoette een jongen die ze stiekem toch wel leuk vond. Dan moet ze de finale spelen met een liedje.

Namiddag hebben we geknutseld met onze bokalen die we moesten meenemen. We hadden ze geverfd voor Pasen.

Dinsdag was er niet echt veel interessants gebeurd. Gewoon een paar lesjes.

Het laatste uur hadden we turnen van meester Jeroen. Het was de laatste les voor de paasvakantie en dus mochten we kiezen wat we gingen doen. De meeste kinderen wouden burchtbal maar dat kon niet omdat de kinderen van het 2de een modeshow gingen geven.

Wij moesten de rode loper klaarleggen en als we burchtbal gingen spelen werd er te veel uitgehaald.

Woensdag hadden we een lesje wiskunde over de omtrek van een cirkel. We moesten buiten eerst proberen de omtrek zonder uitleg proberen te vinden. Brent C kwam met een geniaal idee! Hij tekende een streepje op de hoepel, daarmee begon hij te rollen. Als het streepje weer op de grond was, wist je de lengte die de hoepel had afgelegd. Dat was de omtrek. Je kon de omtrek ook berekenen door de diameter te vermenigvuldigen met PI. We hadden ook een klein stukje gezien hoe je de opp. moest berekenen. Dat doe je door straal maal straal maal PI te doen.

Na de speeltijd hadden we schaatsen. Het was wel weer even wennen maar daarna ging het goed. Deze dag was ook een speciale dag voor iemand namelijk: Daan. Hij was vandaag jarig en had twee cakes bij. Lekker!

Donderdag waren we ‘s morgens naar de kerk gegaan voor een paasmis. We zongen daar liedjes en deden het onzevader. Namiddag zijn er ook kinderen van het middelbaar gekomen.

We hebben ook de toets van woordverklaring gemaakt. Het was best een lastige toets maar als je goed had gestudeerd, lukte het wel.

Vrijdag was de laatste dag voor de paasvakantie. Tijdens de les van WO leerden we over de Blauwe Planeet. Na de paasvakantie hebben we er een grote toets van. Tijdens de vakantie zullen we de lessen wel nog een keer moeten nalezen.

Het laatste uur oefenden we ons dansje voor het schoolfeest. De liedjes zijn: Thriller van Michael Jackson, Gruwelijk eng van kinderen voor kinderen en Magic van B.O.B.

 

Dit was mijn verslagje hopelijk vonden jullie het mooi!

Nog een fijne paasvakantie!

Niel


agenda