Dit is het verslag van Kaat Croes!

 

Iets heel speciaal!

We zijn de week begonnen met een kaarsje te branden voor meester Koen, zodat hij altijd bij ons is.

Op maandag hadden we de toets van getallenkennis en bewerkingen. Normaal hadden hadden we die vorige week maar hij was uitgesteld omwille van het nieuws dat we vrijdag kregen over meester Koen.

Ook op dinsdag hadden we een toets, de overhoring van Frans U26. De juf vroeg om de Franse woordjes op de juiste plaats te zetten.Eindelijk was het woensdag jeeeeeeeej!

Een halve dag. Het meest hebben we op woensdag s.o. gehad. We leerden over de zwangerschap.

Zoals elke donderdag hebben we dictee. Deze week was het woordpakket 11. Op de speelplaats was het echt heel leuk want we hadden het grote springtouw genomen en dan gekeken wie het het langste volhield.

Op vrijdag hadden we toets Frans “maison d’être” en zoals altijd werkwoordenblok maken. De juf vroeg ook om een fles, potgrond en een schepje mee te nemen. Deze gaan we dinsdag gebruiken voor “Dikketruiendag”.Het hoogtepunt van de week

 

Op vrijdag gingen we naar een voorstelling van Sint-Gerardus:     

Voor hun 60 jaar bestaan maakten ze een toneelstuk met alle kinderen. In totaal zijn ze hier 2 schooljaren aan bezig geweest. Een mevrouw kwam ons vertellen waarom het toneelstuk zo bijzonder is. Het is omdat Sint- Gerardus een school is voor kinderen met een beperking. Het stuk  gaat over een koning en 4 provincies (Bengels, Lef, Ratio, Harmonie). De koning is zoek en de 4 provincies willen dat iemand hem opvolgt maar ze hebben geen idee wie. Uiteindelijk is alles goed gekomen en hebben ze een nieuwe koning gevonden en iedereen was weer blij.

 

 


agenda