Hallo iedereen, deze week was ik (Laurien Stevens) kanjer van de week en natuurlijk deed ik dat met veel plezier! Ben je benieuwd wat we deze week allemaal hebben gedaan, lees dan verder!

De eerste dag van de week, maandag, kwam juf Liesbeth ons plagen met een taaltoets, die gelukkig niet zo moeilijk was. We hebben samen met meester Koen W.O. gedaan en dat was heel leuk want we waren zelfs even een detective zoals Sherlock Holmes.

Dinsdag begonnen we de dag met wiskunde. De meester leerde ons over ruimte- en volumematen. Daarna kregen we van meester Koen een taaltoets over de woordverklaringen (ook niet zo moeilijk). Na de speeltijd kregen we juf Liesbeth en ook van haar kregen we een taaltoets. Daarna hebben we een paar toetsen verbeterd. Tijdens de middagspeeltijd konden we ons even uitleven op de speelplaats. Toen we terug binnenkwamen, zei de juf dat we nog een taaltoets gingen maken. Een beetje veel maar hopelijk hebben we toch allemaal goede toetsen gemaakt. Eén taalboek hebben we al volledig uit, nu op naar het volgende.

Woensdag begon meester Koen met een lesje Frans. We oefenden ook het nieuwjaarsliedje met de meester. Daarna kwam juf Liesbeth met weeral een toets: nu geen van taal maar van godsdienst, niet zo moeilijk want het was openboek. Voor de meeste kinderen was daarna de schooldag al om maar niet voor mij en nog een paar anderen van de klas want we hadden nog kerstspel. Dat gaan we vrijdag opvoeren voor de hele school. We bleven dus op school en gingen natuurlijk eerst even eten. Toen iedereen klaar was, gingen we naar de kerk om een beetje te oefenen.

Donderdag begonnen we de dag met juf Liesbeth. We schreven het nieuwjaarsliedje op papier. Het werd een mooie nieuwjaarsbrief. Daarna hadden we nog wiskunde en een controledictee van meester Koen, onze laatste toets van de week en van dit jaar. Toen was het middagspeeltijd. Bij het gaan van de bel moesten de kinderen van het kerstspel zich haasten naar de schoolpoort want we gingen voor de laatste keer oefenen: de generale repetitie in de kerk. Nu moest alles in orde zijn want vrijdag was de grote dag. De andere kinderen die niet meededen met het kerstspel hadden gewoon les en eindigden de schooldag met een turnles van meester Jeroen.

Vrijdag was het de laatste dag van de week en de laatste schooldag van 2017. Vandaag was het eindelijk zover. We gingen het kerstspel opvoeren voor de hele school. Daarom moesten de kinderen van het kerstspel al om acht uur vertrekken naar de kerk. We deden onze mooie kleren aan wachtten in spanning op de andere leerlingen en leerkrachten van de school. Eindelijk kwamen ze aan en kon de kerstmusical beginnen. De reacties achteraf waren zeer positief. Iedereen had ervan genoten en dat deed deugd. Na het kerstspel gingen we terug naar school en hadden we een kerstfeestje in de klas. Er waren allerlei lekkernijen. De kerstcakes van Brent Paulus waren overheerlijk. Na de speeltijd mochten we eindelijk de cadeautjes uitpakken en dat was toch wel wat spannend. Iedereen had zijn best gedaan en was gelukkig met zijn cadeautje. Na de middagspeeltijd keken we een film met heel het zesde. We mochten kiezen tussen twee films maar de voorkeur ging uit naar Home Alone. Na school was er nog een kerstmarkt op de speelplaats met lekker eten en drinken. Ook de kerstman was van de partij. Daarna was het tijd om naar huis te gaan.

Ik wens iedereen fijne feestdagen toe en tot volgend jaar! Hopelijk vonden jullie het leuk om mijn verslag te lezen!


 


agenda