Mijn naam is Michiel en ik ben deze week aan de beurt om “kanjer van de week” te zijn.

Ik ga je proberen wat meer te vertellen over de voorbije week. Ik heb om te beginnen op een blad een woordspin per dag gemaakt. Hieronder kan je mijn weekverslag lezen.

Deze week begon al heel speciaal. Toen we deze maandagmorgen aankwamen aan school was het aan het sneeuwen. Er was een probleem. Het was niet alleen koud buiten maar ook binnen in de klas was het koud. Er was geen elektriciteit en dus ook geen verwarming.

Daar bovenop was onze meester ziek. Plots kwam juf Marijke in de klas vertellen dat we naar huis mochten omdat het in de klas veel te koud was. Yay!!

Dinsdag kreeg ik mijn opdracht als Kanjer van de week maar er was geen fototoestel beschikbaar. Dus sorry, maandag en dinsdag zijn geen foto’s gemaakt.  

Onze meester Koen was nog ziek dus kregen we 2 uren wiskundeles aan één stuk van Juf Liesbeth. Het leek alsof de les bleef duren …

Woensdag, in de helft van de week. Weer twee lessen wiskunde zonder meester Koen. Daarna zwemmen en de dag was al voorbij.  Van het zwemmen zijn onze eerste foto’s van de week gemaakt. Je kan ze hieronder ook bekijken.

Donderdag.

De meester was vandaag terug gezond en wel in de klas. We startten de dag met een toets godsdienst. Dit was een openboek toets.

Het programmeren van de OZObot was helemaal nieuw. De opdrachten maken was super leuk. Bewegingen, geluiden en lichtjes kon je allemaal programmeren.

Tijdens het verbeteren van het dictee samen met meester Koen gebeurde er iets geks. Er stond in het begin van de zin. “Daarop …… “   De vraag aan de klas was : “Hoe beginnen we de zin?  Met een hoofdletter of aanhalingsteken of …. ?”

Niel zijn antwoord was : “De zin begint met een d”. Dat vonden we allemaal een super grappig antwoord!!

Namiddag zijn we met de twee klassen van het 6de leerjaar naar PMD geweest. Bij aankomst op PMD bleek dat er wat misgelopen was met de afspraak. We zullen een andere keer terugkomen. Het was wel een leuke maar koude wandeling.

Na de zoempauze was er actua met Sander, Brent C en Brent P. Ze hebben het nieuws van de afgelopen week voorgesteld. Ze deden het heel goed.

Dit vond ik de leukste dag van de week.

Vrijdag was alweer de laatste dag van de week. Tijdens de les wiskunde herhaalden we dingen zoals oppervlakte van een driehoek, landmaten enz.  We hadden ook een toets wiskunde met daarin staartdelingen. Dit was niet éénvoudig.

Het laatste lesuur was het knutseltijd. En daarna …. Weekend. YAY.

Ik hoop dat jullie deze samenvatting leuk vonden. Volgende week is het de laatste schoolweek van het jaar. YAY. Ik kijk er naar uit om veel sneeuw te zien.  Duimen maar.


agenda