Beste klasgenootjes. Hier een verslagje van Marie- Julie. Het gaat over de week van 20 november tot 24 november. Eind november,… Ja hoor, ook de Sint was er al bij! Lees hieronder het hele verhaal: Van het vele leren, de speeltijd, het schoentje-zetten, tot ziekte de pret kwam bederven,…

 

Maandagmorgen, het weekend is weeral voorbij, dus allen weer goed uitgeslapen naar school?! We kregen van meester Koen papiertjes in alle kleuren en vormen. Deze moesten we op een blad papier kleven. Op zulk een ongewone manier, leerden we veel bij over “ontvouwingen”.
Nadien tijd om even te ontspannen. Allen naar de speelplaats. Dat betekent meestal voetballen. De meisjes staan dan in de goal. En de jongens proberen te scoren. Nét toen dit dreigde te lukken, moesten we terug naar binnen.
Toets Frans- U23,… We moesten bij de meester gaan staan en vertellen welke kleren we droegen (in het Frans). Kon hij dit zelf dan niet zien??
Daarna Godsdienst bij Juf Liesbeth. De les ging over Saulus. Saulus was een Christenvervolger, een Jood, en kluste ook nog wat bij in het zwart als tentenbouwer. Saulus ging naar de woestijn. Daar werd hij bekeerd door God. Hij werd gedoopt en noemde zich nadien Paulus. (Ik heb me laten vertellen dat Brent vroeger ook Saulus heette?).
Driiiiiiiiing!!! Voor we het goed en wel beseften, zat de eerste dag er al op. Mama kwam me halen, thuis nog wat huiswerk gemaakt, gegeten,…. Op naar dinsdag!!!

 

Of toch niet,… Oei,…. wat voel ik me vandaag slapjes. Ik voel me echt ziek vandaag,…. Het werd géén schooldag, maar een dagje thuis op de zetel. Misschien kan ik morgen terug naar school, om fijn wat te zwemmen? “Neen Marie- Julie, zo kan je écht nog niet naar school”. “Kom maar mee naar de dokter”, zei mama. Het werd een 2e dagje op de zetel!

 

Donderdag startte met een toets van wiskunde, blok 3. Terwijl de toets werd gemaakt, moest ik taal bijschrijven. De dag werd verder gevuld met taal, over samenstellingen. DVD- speler, voetbal, low- budget,… we kennen het nu allemaal. Het dictee die dag werd uitzonderlijk gegeven door juf Liesbeth. Waarschijnlijk omdat er weer ergens een of andere computer crashte, en meester Koen deze moest reanimeren?
“Ik heb een walkman en een fiets, een surfplank en een skateboard”. “Mijn moeder die misgunt me niets, hoewel ik soms niet goed word”. De dag werd op die manier uitgezongen met het oertijdlied. (voor groep 2 werd dit de pech-rap). Nog vlug, voor we naar huis mochten, hebben we onze schoen gezet. Nu, eigenlijk onze turnpantoffel! Hopelijk zijn er géén stoute kindjes in de klas????

 

Neen, dus. Want de turnpantoffels zaten vol met chocolade, mandarijn, letterkoekjes en nick- nackjes. De aangekondigde overhoring Frans ging hierdoor zelfs niet door. We mochten in plaats hiervan wat snoepen. Joepie! Lekker was dat, al smaakten de letterkoekjes wat naar,…. turnpantoffel??? Er werd die dag ook geknutseld, met op de achtergrond wat leuke muziek. Maar wat we knutselden ga ik hier lekker niet vertellen. Sommige nieuwsgierigen …… lezen dit verslagje misschien ook, vandaar.

 

Voor mij blijft wel het mysterie van de week, het papier dat op ons bord hing. Nadat Nelle over dit papier verfde, verscheen de geheime tekst; “Help, we zijn betoverd”. Ik breek er nog steeds mijn hoofd over. Wat betekende dat nu???

 

Zo, dat was mijn verslagje over afgelopen week. Geschreven door jullie kanjer van de week, Marie-Julie.

 

 

 


agenda