Ook deze kanjer van de week heeft heel wat te vertellen over de afgelopen week in klas 6.2.

Het was alweer maandag, de drukke week kon beginnen. Vandaag moesten we laten zien dat we de woordjes van Frans van het 5de nog kenden en ontdekten we de hiërogliefen uit de oudheid (Egypte).

Tijdens het laatste lesuur op dinsdag trokken we onze loopschoenen aan. Op de speelplaats wisselden we telkens vijf minuten lopen af met twee minuten stappen. Dat kostte heel wat energie. Om onze spieren soepel te houden, hebben we daarna nog gestretcht. Zo bereidden we ons voor op de scholenveldloop van volgende week.

Op woensdag stond er een overhoring Frans van unité 21 op het programma. Het eerste unité van het schooljaar. Het thema hete ‘De nouveaux élève!’.

Donderdag was het ‘Wereld Dankbaarheidsdag’. ‘s Ochtends zongen we allemaal mee, inclusief gebaren, met het  geweldig grappige liedje van Ingeborg: ‘Gratitude’. We werden er op slag vrolijk van. Namiddag waren Michiel en ik aan de beurt voor actua (zie foto). Voormiddag werd de klas in twee verdeeld. De ene helft ging programmeren met scratch bij meester Koen en de andere helft ging een eigen ‘Mondriaan’ maken met juf Els. Tijdens de gymles van het laatste uur kwamen verschillende voetbalvormen aan bod in de turnles: dribbelen, kegelvoetbal, ...

dankbaarheidsdag

Op vrijdag kwamen we samen aan het station van Diepenbeek voor de eerste klasuitstap van het schooljaar. We deden een wedstrijdje welke klas als eerste volledig was. Wij hebben natuurlijk gewonnen. Klas 6.2. aan de top ;-). Nog snel een groepsfoto en dan met de trein naar Tongeren. Gallo-Romeins Museum here we come! Jammer genoeg kon Ruben er niet bij zijn. Maar we hebben veel foto’s gemaakt, inclusief een selfie met de gids. In 3 groepen verkenden we de wereld van de prehistorische mensen en de romeinen in de tentoonstelling ‘van Neandertaler tot Gallo-Romein’. Daarna volgden we een atelier met als thema: ‘Een huis voor altijd’, ‘De oermens’ en ‘Ten aanval’. Het werd een leerrijke en toffe voormiddag.
Namiddag werkten we verder aan onze mozaïek.

Zo kwam er een leuk einde aan een geweldige week in klas 6.2!

 


agenda