Juffrouw Els was jarig en heeft het boek “Mathilde” aan de klas geschonken. De juf of de meester lezen ook uit het boek voor. De verhalen die voorgelezen werden waren al heel leuk.

Ze had ook cake getrakteerd en die was zeer lekker. Het was fijn dat de zij cake en een boek had gegeven aan de klas. Het was een super leuke dag, alleen was het jammer dat de juf woensdag ziek was. Gelukkig was ze snel beter en was ze vrijdag terug aanwezig.

 

In de klas doen we elke dag een tussendoortje. Dit is een klein spelletje wat slechts 5 min duurt. Dan moet een persoon een spelletje verzinnen en opschrijven. Bij het tussendoortje donderdag deed de meester ook mee. Dan moest je een dier zeggen en de volgende moet een dier zeggen dat met de laatste letter begon. En je moest het dier dan ook nog nadoen maar het lukte niet bij iedereen even goed. Maar het was wel grappig als je anderen het dier moest zien uitbeelden en bij de meester was het wel zeer grappig, bijna iedereen moest lachen.

 

Op school doen we elke donderdag actua. Dan brengen twee personen het nieuws over de afgelopen week. Deze week was het de beurt aan Sarah en Juta actua  en ze hadden het goed gedaan. Ze kenden hun tekst super goed en konden op de vragen van de meester beantwoorden. Ze hadden zich goed voorbereid en hadden een mooie powerpoint gemaakt. Het leek dat ze er veel moeite hadden ingestoken want alles was perfect. Sarah deed het ook heel goed haar best om te articuleren omdat ze nog maar twee jaar in België woont. Maar Juta had het ook goed gedaan.

 

Onze school had bezoek gekregen van een inspecteur. Zij ging in alle klassen kijken hoe de lessen gingen en of de dingen ook goed worden uitgelegd. De inspecteur vond dat alles goed ging en had onze school een één gegeven. Alle leerkrachten waren heel blij want een één was het beste wat een school kan halen. De directeur was super blij en ging met een bel door alle klassen dat we wisten dat we een één hadden gekregen. De directeur had ook het Paleis Lied opgezet en de meeste kinderen waren mee aan het dansen.


agenda