Schooljaar 2016-2017… ‘t is weer begonnen!


 

donderdag 1 september

De eerste schooldag is vooral een kennismakingsdag. Echte lessen staan er (gelukkig) nog niet op het programma maar het 'laatste' schooljaar op PAleiS is voor onze leerlingen nu wel begonnen.

Als de 26 nieuwe gezichten hun plaatsje gevonden hebben, gaan we van start met de eerste opdracht: Leer je leerkrachten beter kennen. Per twee bedenken de leerlingen enkele vragen voor ons. Alles mag gevraagd worden maar of er ook overal antwoorden op gegeven zullen worden, dat is nog de vraag! ;-)

Zelf ben ik nogal gevleid met de schatting van mijn leeftijd en dat juf Els zo sportief is, vinden de meeste leerlingen dan weer tof.

Ook wij wilden wel wat te weten komen over onze leerlingen. Vijfentwintig vragen in een glazen koker en één vraag zorgvuldig verstopt achter de thermometer leverden ons heel wat kennis op. We hebben een sportieve klas met leerlingen die graag strips lezen, lekker eten, zaadjes meenemen naar een onbewoond eiland, koffie met melk drinken, met de auto :-( naar school komen, een leuke kamer hebben, …

Na de speeltijd stelt juf Els Magda & Dannie voor. Zij staan symbool voor wat mag en wat niet mag in de klas. Gelukkig zijn er meer dingen toegelaten dan verboden.
Nu is het ook tijd om de boeken en schriften eens onder de loep te nemen. We vullen onze gegevens in ons schoolagenda in, plakken etiketten op werkboeken en keuren ons schrijfgerief dat in een witte doos voor videobanden zit.

In de namiddag maken we onder leiding van meester koen een inlegblaadje voor die pennendoos. Aan de bovenkant mag er iets leuks komen met mooie kleuren terwijl de onderkant eerder een somber onderwerp mag hebben en ingekleurd mag worden met donkere kleuren.

Na de zoempauze staat meester Jeroen klaar voor de eerste gymles. Wat daar allemaal gebeurde zal je aan hem moeten vragen. ;-)

Als de laatste bel van de dag rinkelt, staan we al in de rij om naar beneden te gaan.

De eerste schooldag zit er op.

 


agenda