Hallo iedereen, ik ben Vrancken Simon en geef een verslag over mijn week als reporter.

Maandag

De eerste dag na de vakantie. We zijn er meteen ingevlogen. Ik moest met Giels vrienden en met Fleur spelen, dat was erg leuk. Tijdens de middagspeeltijd hebben we gevoetbald. Tjdens de zoempauze hebben we gepraat over hoe de vakantie is gegaan en over hobby ‘s, dieren, … We hebben kort samengevat een topdag gehad.

Dinsdag

Dinsdag was een heerlijke dag vol zonneschijn en hitte. We hebben ook allemaal samen gespeeld. Deze keer speelde ik met Lars en Jasper, en mijn vriendengroepje. We speelden tikkertje. maar Lars vond het niet zo leuk, dus hadden we uiteindelijk een spel gespeeld wat Jasper had aangeboden en hadden we allemaal toch nog een beetje plezier. We deden tijdens de middag hetzelfde en tijdens de zoempauze praatten we weer met elkaar. Het was een zalige dag.

Woensdag

Vandaag was het wel tot 20°! We konden dus allemaal zonder jassen buiten spelen. We hadden een beetje godsdienst. Daarin leerden we over de woestijnervaring. Dat was leuk. We schreven onze goede voornemens op en gingen naar buiten. Daar had ik met Giel tikkertje gespeeld. We hadden allemaal heel veel plezier. En bleven doorspelen tot de bel ging. Toen we binnen waren hadden we wiskunde en een Frans toets. Het was die dag heel tof!

Donderdag

We zijn de dag gestart met spelling en wiskunde. Juul en Lennert hadden actua. Het was heel interessant en leuk. Ik heb foto ‘s gemaakt en zeker veel bijgeleerd. Ik was tijdens de middag conflictcoach met Nias. We hebben een paar conflicten opgelost en zijn terug naar binnen gegaan. Na de middag hadden we W.O.. Na de les W.O. hadden we buiten turnen. We konden daar kiezen welke sport we gingen doen: basketbal, hockey, voetbal of trefbal. Ik koos voor voetbal en had een topdag.

Vrijdag

Vrijdag kon ik maar twee uurtjes blijven, omdat ik ziek was. Maar zelfs die uurtjes waren leuk. We hadden eerst godsdienst. Daar leerden we heel erg veel over de veertigdagentijd.

Het tweede uurtje hadden we taal. Daar ging het over spreekwoorden. Eerst moesten we raden welk spreekwoord iemand tekende en daarna moesten we spreekwoorden opzoeken, ze zoeken in Bijbelse verhalen en nog veel meer.

Ik hoop dat jullie evenveel plezier als ik hadden tijdens deze week.

Simon vergat nog te vermelden dat juf Kirsten deze week stage loopt in onze klas. Volgende week zal ze er ook nog zijn.

 


agenda