Hallo allemaal, dit is mijn verslagje over de afgelopen vakantie.

Wij hebben deze vakantie een paar wandelingen gedaan. Eén van de wandelingen was ‘De Stokkenmanroute’, die ligt in Genk bij Kattevenia. Deze wandeling kwam grotendeels overeen met de Planetentocht die wij met school gedaan hebben. Tijdens de wandeling moest je op zoek naar verschillende Stokkemannen, dit waren grote houten mannen die verspreid in het bos stonden. 

De tweede wandeling was ‘De schat van koning Leeuw’. Deze wandeling was door de bossen en de Sahara in Lommel. Hij was aangegeven als 7,8 km maar uiteindelijk hebben we 11,5 km gewandeld. Tijdens de wandeling moesten we veel raadseltjes oplossen om zo een eindcode te vinden. Met die code konden we op het einde een schat openmaken. Je kon dan voor een € 0,50 ook een kleine, eigen schat draaien uit een machine. 

Buiten wandelen, lopen of fietsen waren er niet meer veel sporten die je kon doen. Gelukkig waren mama, Mieke (mama van Fleur), Fleur en ik enkele weken geleden met padel-lessen begonnen. Omdat padel in openlucht gespeeld wordt en je ver van elkaar staat, mag deze sport ook nog tijdens deze lockdown. Padel is een nieuwe sport en is een kruising tussen squash en tennis. Het is supertof om te doen. 

Ik heb deze vakantie ook drie keer in het bos gewerkt. Mijn vokke heeft een paar stukken bos die onderhouden moeten worden. Dat was heel leuk, wij hebben eikels en kastanjes geplant. Wij hebben ook bomen omgezaagd en op een stapel gelegd (de stapel is al groter dan mij :-)). Wij hebben ook paaltjes gezet waar wij vorig jaar boompjes hebben geplant.

Door de corona-maatregelen was de vakantie niet zo boeiend als anders maar ik heb er toch het beste van gemaakt en jullie de hoogtepunten in mijn verslagje verteld.

 


agenda