De eerste volledige week van het nieuwe schooljaar en ik mag al direct reporter van de week zijn. Ik ben wel een beetje benieuwd hoe dit gaat verlopen ….

maandag 7 september 2020 

Vandaag hadden we het eerste uur turnen. We speelden jagerbal en trefbal, best wel tof!

Nadien gingen we naar de computerklas maar er was spijtig genoeg geen internet daarom moesten we in ons boek werken.

Tijdens de speeltijd hebben we buiten op de boomstammen gespeeld. Ik vind het fijn dat we op het gras mogen spelen. Er zitten wel veel wespen, vooral toen we onze boterhammen moesten opeten was dat vervelend.

We mochten in de klas enkele moppen vertellen, dat was grappig!

dinsdag 8 september

Vanochtend speelden we het schoenenspel : als je goede vrienden bent moet je de tippen van je schoenen tegen elkaar zetten, ben je niet zo goed bevriend, dan moet je, je hielen tegen elkaar zetten. Zo kon juf Leen zien welke kinderen goede vrienden waren.

Vandaag werkte het internet gelukkig weer. We maakten oefeningen om ons toetsenbord beter te leren kennen. Dat was best wel leuk.

Bij de les spelling mochten we met juf Sanne mee. We hadden samen les met enkele leerlingen van meester Koen.

We hebben niet meer buiten gegeten omdat er zoveel wespen zaten, voorlopig eten we nu altijd in de klas en dan kijken we vaak naar Karrewiet.

woensdag 9 september

Bij godsdienst moesten we vandaag onze mozaïek afwerken, dat was niet zo moeilijk dus ik vond het wel fijn.

Buiten speelden we opnieuw op de boomstammen, Simon en Caspiyan deden een achterwaartse koprol, dat was lachen!

We kregen onze allereerste toets van het schooljaar : de woordenschat van Frans van unité 1 tot 10 van het vijfde leerjaar. Ik had het goed gestudeerd thuis dus ik denk wel dat ik het goed gedaan heb.

Het was woensdag dus dat betekent : maar een halve dag naar school !

donderdag 10 september

Vandaag hadden we turnen, mijn lievelingsvak!  We speelden toffe spelletjes in de les.

We mochten bij W.O. een filmpje bekijken over vulkanen, dat was interessant. We leerden ook over de aarde. Ik weet nu dat het in het midden van de aarde 5000°C is en dat onze aarde uit verschillende lagen bestaat en een aardkorst heeft.

Ik mocht voor begrijpend lezen mee met de kleine leesgroep, dan zit ik bij mijn mama in de les. Ik vind het nog altijd een beetje gek dat mama ook juf is, maar ik vind het wel fijn om ‘s ochtends samen met mama naar school te gaan. Volgend jaar zal dat niet meer kunnen.

Morgen gaan we een mozaïek maken, daar kijk ik al naar uit!

vrijdag 11 september 

Bij taal werkten we vandaag in groepjes. We moesten een tekst lezen en vragen beantwoorden. Verder was het een gewone voormiddag.

Ik onderbreek hier even Jespers verslagje om te melden dat juf Kirsten de lessen op vrijdag geeft. Zij doet stage in onze klas en zal tot Kerst elke vrijdag komen oefenen. Terug over naar onze reporter!

Namiddag mochten we aan onze mozaïek werken, ik vind het een hele toffe opdracht. Ik zit in de groep met Jules en Jorn, we zijn een slang aan het maken. Ik vind het een leuk groepje, we hadden dan ook heel wat plezier tussendoor ;-).

Ik vond het een toffe week, eerst was ik een beetje bang om als eerste leerling van onze klas reporter van de week te zijn maar het was leuk om te doen!

Jesper

 


agenda