Dag iedereen 

Als afsluiter neem ik, juf Truus, het laatste verslagje voor mijn rekening.

Het einde van de basisschool verliep dit 'coronaschooljaar' niet zoals gewoonlijk. Onze jaarlijkse slotshow hebben we spijtig genoeg aan de kant moeten schuiven voor iets veel eenvoudigers. Op de website van de school vind je alvast het rockende Queen-filmpje dat we nog in elkaar boksten. Kijken! Knuffels voor de man van juf Els die de montage voor zijn rekening nam.

We deden ons best om een bescheiden diploma-uitreiking te houden. De kinderen startten de dag met een terugblik op hun schoolcarrière in ons PAleiS tijdens een diashow. Ik zag veel lachende en vertederde gezichten en af en toe ook een traantje van ontroering. 

Daarna werden we getrakteerd op een ijsje (dankuwel, oudercomité!). En dan was het tijd voor het officiële gedeelte. De directie en leerkrachten gaven een korte speech. Dan werden de kinderen één voor én afgeroepen, gingen symbolisch door 'de poort van lagere school naar middelbare school' en ontvingen ten slotte hun diploma en felicitaties met een 'voetje'. 

We maakten wat tijd om nog iets te drinken en afscheid te nemen van elkaar. Enkelen deden dit in de vorm van grappige TikTok-filmpjes.

Rond 12 uur kwamen de ouders luisteren naar een afscheidslied en gooiden we de afstudeerhoedjes in de lucht. Het was nu echt zover:

PAleiS laten we achter ons, tijd voor de volgende stap! 

We wensen jullie heel veel succes in de middelbare school!

Meer foto's van deze dag vinden jullie op de website van de school.


agenda