Hallo allemaal 

Deze week was ik aan de beurt voor het verslag en ik mocht ook de foto’s nemen.

Maandag hebben we een gewone dag gehad: voormiddag hadden we juf Truus en namiddag juf Leen.

Dinsdag leerden we netbal tijdens turnen en we moeten veel oefenen, want we gaan binnenkort spelen tegen de seniorenploeg van Diepenbeek.

Over woensdag kan ik niet veel vertellen, want ik was ziek. 

Donderdag kwam de schoolfotograaf en moesten we allemaal op de foto. Daarna waren we terug in de klas en kwam juf Truus uitleg geven over de fluo’s. De fluo’s waren donderdag de kinderen die lichte ogen hadden. De fluo’s mochten niet drinken of naar het toilet gaan tijdens de lesuren. Ze mochten alleen onder het afdak spelen en niet met alles  meeturnen. Ze moesten tijdens de speeltijd ook vragen of ze naar het toilet mochten. Ik was deze dag ook een fluo, want ik heb lichte ogen. Ik mocht niks zeggen tegen de niet-fluo’s. 

We moesten dit doen als experiment, omdat we ons moesten inleven in het leven van Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog. Net als de joodse mensen werden we oneerlijk behandeld en benadeeld en geloof me: het was niet zo fijn!

Vrijdag waren de kinderen met donkere ogen aan de beurt. Voor hen golden dezelfde regels. Namiddag hadden we knutselen met juf Leen. We hebben al wat gemaakt voor moederdag.

Zo, dit was de week met Nio. Hopelijk hebben jullie genoten van deze blogpost.

 


agenda