Beeld je in…

Een lege klas…

Een speelplaats met cijferballonnen…

Een rode loper…

Een mandje met gouden kroontjes…

Een stralende zon…

Ons PAleiS was op 2 september helemaal klaar voor de start van een onvergetelijk schooljaar! Alle prinsen en prinsessen werden verwelkomd met een kroontje. Na het belsignaal trok iedereen naar de nieuwe klas: spannend!

We schotelden de kinderen enkele originele vragen voor om hen wat beter te leren kennen. Zo kwamen we te weten dat Sofie graag haar speculoos in melk doopt, lekker! Estée goochelt in haar vrije tijd met algoritmes om haar Rubiks kubus op te lossen en voor Lara gaat vriendschap boven alles!

De klok wees tien over tien: tijd om de pete- en metekindjes op te halen en een handje te helpen op de speelplaats. Plasje laten doen, samen een tussendoortje eten: ja, onze zesdeklassers deden dat goed! 

Dat hebben ze trouwens de hele week gedaan, zodat de kleintjes zich al snel thuis voelden. 

Tijdens de middag is het zesde verantwoordelijk voor de flesjesdienst. Na een woordje uitleg volbrachten de eerste groepjes hun taak alsof ze nooit iets anders gedaan hadden. SUPER!

Voor Frans kregen de kinderen de opdracht de woorden van het vijfde te herhalen. We verkenden samen Kwel. Daar maakten ze kennis met Flippity’s: op een andere manier woordenschat oefenen, altijd plezierig. Dan zal die eerste herhalingstoets zeker lukken!

Ontdekkingsreizen, Columbus en karvelen: het eerste thema van W.O. zeilde met volle kracht de klas in. Om te achterhalen wat de kinderen hierover reeds wisten, deden we een quiz met Plickers. Met een QR-code die gescand werd door onze klassmartphone, konden de kinderen de vragen beantwoorden. Dat lukte bij de één al wat beter als bij de ander.

Met juf Leen werkten de kinderen aan een unieke verjaardagskalender en pimpten ze hun pennendoos. Hier kwamen de talenten al naar boven! Dat bewezen ook Milo, Laura en Renske met hun zelfportretjes in hun agenda. Let vooral op Milo’s ‘droge blik’: sprekend.

 

                                   

 

Het was een plezante week, de trein is vertrokken. Op naar een keitof schooljaar!

juf Truus

 


agenda