Welkom bij mijn eerste verslagje voor het dagboek van Kwel!

Bij godsdienst hebben we verschillende thema’s gekregen waar we in groepjes een presentatie over gaan maken. Ze hebben allemaal iets te maken met vuur. Volgende week stellen  we ons werkje voor aan de hele klas.

In onze school hadden we een verkiezing georganiseerd. We kozen deze week tussen de thema’s waar de school aan kan werken. In onze klas is de uitslag al bekend! Het is het thema ‘gevoel’ geworden.

In groepjes hebben we allerlei  voorstellen gedaan om te werken rond dit thema. Het viel me op dat er in de grote partijen meer lawaai was. Iedereen wou zijn idee laten horen en dat waren soms veel stemmen door elkaar! Van elke partij ging 1 kind naar voor en 1 kind noteerde alles. Daarna kozen we 2 dingen die we het beste vonden.

In de warme herfstzon zijn we met heel het zesde naar Bokrijk gefietst. Daar moesten we leven als boer of boerin, zoals in het begin van de twintigste eeuw. Ik vond het leuk om een beetje te voelen hoe dat was. Daarna gingen we picknicken op het gras. Tenslotte hebben we ook nog op textieltassen geverfd. Ik denk dat er veel kinderen zo een tasje als turnzak gaan gebruiken.

Bij ons in de klas zijn de verkiezingen voorbij, maar in de echte politiek moeten ze nog beginnen.

Bedankt voor het lezen van mijn verslagje en graag tot de volgende keer!

Foto's van onze uitstap naar Bokrijk vind je op de website van de school.

 


agenda