Maandag 3 september

Het zit er al op: de laatste eerste schooldag van de basisschool!

Niet alleen waren de verschillende leerjaren elk in een andere kleur gestoken, ook de speelplaats stak in een kleurrijk jasje. Twee bonte ballonnenzuilen sierden de weerszijden van de poort. Elke klasrij werd gekroond met een ballon in de passende kleur. Voor ons was dat paars. Niet de gemakkelijkste kleur, maar toch slaagde bijna iedereen erin om een paars -van aubergine tot lila- kledingstuk te vinden. Fijn!

Om 9u30 verzamelden alle kinderen van de lagere school in regenboogvorm voor de fleurigste schoolfoto ooit!

We schotelden de kinderen enkele originele vragen voor om hen wat beter te leren kennen. Zo kwamen we te weten dat Immig, Louise en Zita boekenlovers zijn. Karam wil later dokter worden en Liese kan niet alleen geweldige blokletters tekenen, ze is ook een krak in zwemmen! De kinderen ontdekten op hun beurt dat hun beide juffen van het bouwjaar 1981 zijn...

De klok wees tien over tien: tijd om onze pete- en metekindjes op te halen en een handje te helpen op de speelplaats. Plasje laten doen, samen een tussendoortje eten: ja, onze zesdeklassers deden dat goed!

Na de speeltijd haalden we verf, papier en stiften boven en startten we met twee knutselactiviteiten: een verjaardagskalender en de opsmuk van onze pennendoos. Ook hier voerde de kleur paars de boventoon. Later is dit kunstwerkje te bewonderen op onze klasdeur.

Juf Leen liet de kinderen een boek kiezen uit de fantastische klasbib van het zesde (maar liefst 415 boeken!) en leerde hen hoe je kan in- en uitscannen.

Tijdens de middag waren enkele kinderen van dienst om de drankjes in de eetzaal te verzorgen. Na een woordje uitleg volbrachten ze hun taak alsof ze nooit iets anders gedaan hadden. SUPER!

Dit schooljaar eten we met 4, 5 en 6 in de klassen. De kloostergebouwen worden verbouwd en het Ankertje verhuist tijdelijk naar onze eetzaal. Maar de kinderen vonden het helemaal niet erg! Tijdens het eten bekijken ze Karrewiet, lekker rustig èn weer helemaal mee.

Na de middag zetten we de klasafspraken op een rij met MAG-DA en DA-NNIE en maakten we onze werkboeken klaar voor gebruik. Iedereen werkte vlot mee, een goed begin!

Het was een toffe dag, hopelijk volgen er nog heel wat meer van deze!

juf Truus en juf Leen


agenda