De reporter Lars Coemans gaat vertellen wat er deze week is gebeurd!


Maandag hebben we nog eens gekeken naar onze lieve kindjes die in de fles zitten. De plantjes dus. We hebben ook nog ons schoolfeest kunnen oefenen. Het was deze keer weer voor de cyclopen. De nimfen en Odysseus en zijn drie manschappen hebben ook meegedaan.

Dinsdag hebben Reyn, Naïc, Raigley en Yalisa hun dialoog van Frans nog mogen doen omdat ze ziek waren. Ze hebben het alle 4 goed gedaan. Die dag zat juf Océane achteraan in onze klas. Ze komt twee weken kijkstage doen.

Woensdag liepen we de sponsorloop  om geld in te zamelen voor een goed doel.Het geld gaat naar Congo. Het is voor betere matrassen en ook voor een net om de malariamuggen tegen te houden. Dat laatste is voor in het ziekenhuis. Iedereen heeft goed zijn best gedaan. Het hoogste van de klas was 15 rondjes door Jaspe. Daarna hebben we ook nog toets wiskunde gehad. Voor sommige was het een moeilijke toets, maar ook voor sommige een niet zo moeilijke toets.

Donderdag hebben we leuke proefjes gedaan in de extra klas. We dit deden naar aanleiding van het thema van de jeugdboekenmaand ‘Wetenschap en techniek’. Het waren allemaal groepjes van drie,  maar twee groepen van vier omdat we kinderen in onze klas hadden van juf Katja. . We hadden in de voormiddag nl. gehoord dat de moeder van juf Katja was overleden. We wensen haar nog allemaal veel sterkte

Vrijdag hebben 5 groepjes tegen elkaar gestreden om de beste Cosmogolem te maken uit klei. Het was superleuk! De Cosmogolem werd uitgevonden door Koen Vanmechelen. We hingen allemaal vol met klei. Of ja, ik toch. Frederik heeft twee keer per ongeluk de beker met water omgestoten -_-. Toen was dat op mijn klei gekomen en was het een beetje veel te nat.

Ik hoop dat jullie dit verslag leuk vonden en nog herinneringen hebben aan wat we toen deden.
agenda