De zevende week school: wat gebeurde daar? Dat zal reporter Jaspe jou vandaag uitleggen!

Veel leesplezier!

 

Verjaardag

Tiani is jarig geweest. Zij werd alweer een jaartje ouder: 10! Zij trakteerde vanille- en appelcake, die was verrukkelijk. Zij mocht ook 10 kaarsjes uitblazen. Daarna mocht ze iets wensen en wat dat was, dat willen we allemaal weten!

 

Schilderijbespreking

Dan hebben we ook een schilderij besproken dat was van Pieter Bruegel de Oude. Hij maakte in de middeleeuwen een schilderij over de Dulle Griet. Het was een griezelig schilderij: het ging over de hel. Wat daar op het schilderij over de hel te zien was, was vreselijk. Ik denk persoonlijk dat 6.1 geen stoute dingen meer gaat doen,want niemand wil toch in die verschrikkelijke hel terechtkomen (normaal is hier foto van gemaakt).

 

Lessen

Ik denk dat iedereen het  niet zo leuk vond al dat wiskunde gedoe iedere dag. Wat was dat zoal:de diagonalen weer iets helemaal nieuws, cijferend delen, breuken aftrekken, plus en min oefeningen enz.

Gelukkig hebben we er weer een heel leuk vak bij: aardrijkskunde. Ik denkt dat de meeste kinderen dit wel interessant vinden, bv. hoe herken je Europa, alle zee├źn, rivieren, de bergen,... . Ik vind dit alvast superleuk.

 

Presentatie

En dan hadden we nog een heel goede actua van Lars en Keanu over fairtrade, de auto vervuiling en het leger.

 

Grappig

We hebben een nieuw huisdier in de klas. Dat is Lars de Trompetolifant omdat hij een trompet na doet als hij zijn neus snuit.

 

Knutselen

We zijn ook al begonnen met moederdag. Dan denk je: zo vroeg, maar dat is omdat als er iets gebeurt, dan hebben we het al gemaakt.

 

Frans

We hebben ons eerste dialoog voor Frans gehad om  te studeren.  Normaal gezien is het binnen twee weken, dat wordt oefenen!

 

Toets

Deze week hadden we een toets W.O. . Deze hadden de meeste kinderen heel goed, iedereen is blij dat deze over het algemeen heel goed was.

Ik bedank jullie voor het lezen en veel succes voor de volgende die dit moet maken!  Hopelijk  vonden jullie het interessant. 

vele groetjes van Jaspe Geurts !!!    


agenda