Hallo allemaal, ik was deze week de reporter en dit is mijn verhaal.

 

Op maandag 18 september 2017 was onze eerste spreekbeurt: nieuwsbericht voorstellen. We speelden echte nieuwsankers die een nieuwsbericht voorstelden.

Op dinsdag 19 september 2017 gingen we voor de eerste keer tutorlezen in het zesde leerjaar. We kregen allemaal nieuwe leesmakkers waarvan de meesten ze niet kenden. Het laatste uurtje van de school ging het tweede deel van 6.1 met meester Koen programmeren.

Op woensdag 20 september 2017 moesten we Frans schrijven. Er waren natuurlijk mensen die huistaken vergaten. We leerden ook een nieuw werkwoord: venir. Daarna kregen we ook een toets.

Op donderdag 21 september 2017 hadden we ons eerste dictee van werkwoorden.Toen kregen we de uitslag niet te zien omdat de toets van juf Nele was. We konden het  oefenen op Bingel. Als volgt hadden we ook een huistaak in ons stappenboek. Als je minder dan 16/20 had moest je pagina 6 maken en als je zestien of meer had moest je pagina 7 maken.        

Op vrijdag 22 september 2017 gingen we naar het Gallo-Romeinse Museum. We beleefden er heel veel. Iedereen werd in groepjes gesplitst. Elk groepje kreeg een ander onderwerp. Op de website van de school komen de foto’s. We kregen een rondleiding wat er vroeger allemaal gebeurd was. We aten toen ook nog in het museum.

Lien en Yalisa hadden ook nog actua. Dit was de tweede actua van het jaar. Iedereen vond het een goede actua want dat was het ook.

 

Dit was mijn week, hopelijk vonden jullie het leuk!

 


agenda