Vrijdag 1 september

 

Het zit er al op: de laatste eerste schooldag van de basisschool.

En wat vloog die dag snel voorbij! We deden dan ook heel wat leuke activiteiten.

 

Om te beginnen kregen we op de speelplaats bezoek van een magiër. Hij gaf ons de opdracht om te werken rond tegenstellingen: arm-rijk, verspilling-duurzaamheid, warm-koud,... . We gaan hier dit schooljaar zeker aandacht aan schenken.

Maar de betovering was nog niet verbroken: in de klas toonde een goochelaar een aantal straffe trucs. Lars assisteerde en werd helemaal omvergeblazen!

 

We schotelden de kinderen enkele originele vragen voor om hen wat beter te leren kennen. Zo kwamen we te weten dat Naïc graag een poes zou zijn, want dan kan je lekker luieren : ). Raigley houdt van hiphop, rap en rock en Frederik zou later graag kankeronderzoek uitvoeren en zo de ziekte uit de wereld helpen.

Daarna nam Luna de leiding in handen. Zij had enkele plezante opdrachten bedacht die de kinderen alleen of per twee moesten uitvoeren. Keanu blies een enorme gele ballon op tot hij plofte, Mart gaf juf Leen een deugddoende massage en Louise P. en Eline schreven een grappig gedicht over juffen op één been…

De klok wees tien over tien: tijd om onze pete- en metekindjes op te halen en een handje te helpen op de speelplaats. Onze zesdeklassers deden dat heel goed!

 

Na de speeltijd zetten we de klasafspraken op een rij met MAG-DA en DA-NNIE en maakten we onze werkboeken klaar voor gebruik. En dan klonk de bel alweer: in de eetzaal kregen de kinderen nieuwe plaatsen en daarna genoten ze buiten van het fijne weer.

 

In de namiddag haalden we verf, papier en stiften boven en startten we met drie knutselactiviteiten: een verjaardagskalender, versiering van de pennendoos en een soort van zelfportret #tegenniemand zeggen#sssthetiseenverrassing. Volgende week werken we hier verder aan.

 

Het was een toffe dag, hopelijk volgen er nog heel wat meer van deze!

 

juf Truus en juf Leen

 

 

 

 

 

 


agenda