Dag iedereen!

 

Hier zijn we met een verslag van de eerste schooldagen! 

Dit jaar reizen we met een lange trein: maar liefst 26 wagonnetjes... Maar dat valt allemaal reuze mee, want het is een leuke bende. Er is ook een nieuw meisje: Ella! Ze vergezelt ons tijdens de laatste etappe naar het middebaar. 

Tijdens de eerste dag kwam er heel wat op de kinderen af: afspraken maken, boeken in orde maken, taken verdelen,... Gelukkig konden ze namiddag 'in'spannen met meester Jeroen en daarna ontspannen met juf Leen. De pennendozen werden opgesmukt met knappe lettertypes en Minions enzo... 

De tweede dag werden de twee zesdes verdeeld in drie groepen voor de lessen Frans. Mademoiselle Els begeleidt de derde groep. Zo krijgt iedereen de kans om veel Frans te spreken. De kinderen keken een beetje sip toen er onmiddellijk herhalingstoetsen werden aangekondigd. Hopelijk bereidt iedereen die goed voor, zodat er dit jaar weer veel nieuwe woorden kunnen bijkomen in die knappe koppen!

In de taalles werkten de kinderen per twee aan een idee voor een nieuwsbericht. Een kabelbaan naar het werk, voetbalhakkenschoenen, levensechte Pokémons en een klop-klopkast... Die nieuwsuitzendingen wil ik wel zien! De komende weken vertellen onze verslaggevers daar meer over.

Het was een fijne start, de trein is vertrokken: op naar een keitof schooljaar!

 

de juffen

 


agenda