Hoe leefde onze klas naar de Warmste Week toe en welke vragen kwamen op ons af?

In het begin van de week hebben we rond Sherlock Holmes gewerkt. We moesten - in groep - proeven afleggen en vragen oplossen. Iedereen kon een vingerafdruk laten maken en we hebben zelfs vingerafdrukken mogen opsporen. Met behulp van wat poeder en een borsteltje konden we de unieke vingerafdrukken zichtbaar maken. Voetafdrukken werden ook gemaakt door een afdruk in het zand op te vullen met gips. Als die dan droog was, hadden we een voetafdruk.

We hebben zelfs geleerd hoe we onzichtbare dingen zichtbaar konden maken met UV-lampen. Dit is een speciale lamp met een blauwe schijn.

Met Cluedo konden we vragen en raadsels oplossen over wie de moord had gepleegd. Elke keer konden we de moord oplossen door de dader te ontmaskeren met welk wapen en in welke kamer.

Na deze lessen is klas 6.1 een speurklas geworden en hebben we geleerd hoe speurders te werk gaan en hoe ze moeilijke mysteries konden oplossen.

De juffen wilden ook weten of we hun vragen konden beantwoorden,  want we werden overspoeld met toetsen van taal, spelling en wiskunde.

Sportief ging het ons ook af met turnen en zelfs een hoogtepunt met een bezoek aan Basic Fit. Niet met de wagen maar zoals de beste sportievelingen, met de fiets. Met heel het 6de werd het een leuke dag met veel sportactiviteiten en fitness.

Tijdens de turnles van meester Jeroen konden we onze benen en armen laten bewegen tijdens de lessen basketbal en wat vrij spelen.

De week werd afgesloten met een leuk kerstfeest met drank en lekkernijen in overvloed. Louise kwam af met een lekkere koekjeskoek, of zoals Louise het zelf zegt een metselkoek. Liese toverde een sneeuwmarshmellowkoek naar boven en Giethe bracht de Italiaanse sferen naar de klas met haar tiramisu. De juffen zorgden voor een goed kersthumeur met leuke kerstmuziek op de achtergrond en de drank vloeide rijkelijk door onze mond.

Geen kerstfeest zonder pakjes en ze werden in vorm van een spel verdeeld. Een kerstbal ging de klas rond met muziek en de persoon die de kerstbal had wanneer de muziek stopte, mocht zijn of haar cadeau schenken. Het waren allemaal mooie zelfgemaakte cadeaus.

Om het plezier er nog in te houden hebben we nog een leuke stoelendans gedaan. Het ging er hevig aan toe, want iedereen wilde toch die stoel bemachtigen.

Namiddag hebben we spelletjes gespeeld. Het werd een gezellige namiddag vol gezelschapsspelen zoals Risk, Uno, Kapla en zelfs het bord werd gebruikt om galgje te spelen. Iedereen sloot de laatste week voor kerst in blijdschap af, want door de inspanningen van heel de klas hebben we meer dan 300 euro ingezameld voor Kom op tegen Kanker. Een mooie bedrag die bijdraagt voor de Warmste Week.

Hopelijk vonden jullie het een leuke week zoals ik en mogen we nog veel plezier hebben allemaal samen.