Hallo,

ik ga jullie vertellen over deze superweek!

Maandag 26 maart

We begonnen deze week met een moeilijke toets waar we een instructie moesten schrijven.Daarna leerden we bij wiskunde de omtrek berekenen van een cirkel. We gingen daarvoor naar buiten om in groepjes uit te zoeken hoe je het moest doen. Vervolgens was het speeltijd. Na de speeltijd gingen we naar toneel kijken, dat ging over respect hebben voor elkaar. Dat was supermooi!! Namiddag deden we godsdienst. We moesten krantenknipsels meebrengen die te maken hebben met engagement. We kozen de beste van elk groepje. Dan hadden we openboektoets van godsdienst. Na de zoempauze deden we dan ook nog wiskunde met juf Leen.

 

Dinsdag 27 maart

Vandaag deden we godsdienst als eerste, dat ging over de goede week. Daarna werkten we in het boekje van op stap naar het SO (secundair onderwijs). Na de eerste speeltijd deden we wiskunde. Vervolgens hadden we turnen. Het was de laatste les voor de paasvakantie dus mochten we kiezen wat we wilden doen, wij kozen voor burchtbal. Dat is een soort oorlogsspel waar je kampen bouwt om te schuilen.

Na de middagspeeltijd hadden we tutorlezen, ik lees met Lore. Ze kan goed lezen! We gingen terug naar de klas en moesten ons dialoogje van Frans doen. Ik had heel veel stress omdat ik de dokter moest spelen! Iedereen had het erg goed gedaan! Het was zoempauze. Na de zoempauze kregen we een hele interessante les van juf Truus over ‘Onze blauwe planeet’.

 

Woensdag 28 maart

We kregen de toets van taalbeschouwing: die was niet zo heel moeilijk. Dan deden we daarna   wiskunde. Na de speeltijd gingen we schaatsen! We kregen eerst les en mochten daarna vrij schaatsen. Dat was heel erg leuk!

 

Donderdag 29 maart

Eerst gingen we naar de paasmis met de hele school. Na de speeltijd hadden we toets woordverklaring. Vervolgens deden we een les wiskunde. Nadat we wiskunde hadden gedaan werkten we in het boekje van op stap naar het SO (secundair onderwijs). Na de middag werkten we verder in de computerklas aan ons eigen project. Dan deden we iets heel leuk : dansen voor het schoolfeest!

Vrijdag 30 maart

Toen we in de klas waren, leerden we niet de omtrek maar de oppervlakte van een cirkel.

Na deze les wiskunde deden we nog even Frans. Dan werkten we aan de toets van ‘Onze blauwe planeet’. Na de speeltijd deden we nog een wiskundeles over afstand en snelheid.

Vervolgens was het middagspeeltijd. Na de middagspeeltijd gingen we knutselen en programmeren. Bij programmeren kregen we een blad met kleurcodes op. We moesten die kleurcodes juist gebruiken op een blad met een parcours op. Als je dat had gedaan, moest je de Ozobot erover laten rijden en deed hij hele coole dingen. Bij het knutselen versierden en verfden we de hardgekookte eitjes.

 

Dan wens ik jullie allemaal een hele fijne paasvakantie! Hopelijk vonden jullie mijn klasdagboek mooi!