Hallo iedereen,

Deze week ben ik de klas-journalist en ik ga jullie wat vertellen wat er deze week is gebeurd.

 

Maandag hadden we een jarige:,Naïc. We hebben natuurlijk voor haar gezongen .Ze had niets meegenomen om uit te delen, want zoals ieder jaar ging ze donderdag op frietjes trakteren dus dan moeten we geen boterhammen meenemen.Voordat we Naïc haar verjaardag hebben gevierd, hadden we eerst nog een toets gemaakt. We moesten onszelf verkopen. Het was een heel vreemde toets ...

 

Nadat we Naïc haar verjaardag hadden gevierd, schreven we de tekst van een liedje voor de nieuwjaarsbrieven.In het zesde hebben we dus blijkbaar geen gedichtje, maar een liedje. Iedereen werd in groepjes gezet en kreeg een onderwerp en moest daar een strofe rond maken. Na de middag hebben we nog even Taal gedaan bij juf Leen. We kregen blaadjes  in groepjes (oftewel alleen)en dan moest je de opdracht uitvoeren.

 

Dinsdag begonnen we meteen met rekenen bij juf Leen. Het was herhaling van de vorige keer. Na rekenen hadden we spelling.De helft van de klas moest mee met juf Nele omdat die een Z- schrift hebben. Na spelling hadden we zoals gewoonlijk een lesuurtje Taal. We hebben dinsdag ook nog turnen gehad, het was pietenparcour. Na de middag hadden we tutorlezen dat was gelukkig vlug gedaan  :). Toen dat gedaan was hadden we W.O. .Het had iets te maken met magnetisme. We moesten per groepje een opdracht uitvoeren. Daar kregen we maar 13 min. voor en dan moest je naar de volgende opdracht. Die les was nog niet gedaan, dus die wordt nog een andere dag verder gezet.  

 

Woensdag zijn we begonnen met godsdienst. De juf zei dat we onverwachts een openboek toets gingen krijgen, ik ben benieuwd! Na godsdienst hebben we Taal gedaan het was iets heel raars, want juf Leen zei dat we de tekst moesten lezen, maar dat ging niet! In de tekst stond alleen maar de letter X ,dus we konden de tekst niet lezen . Toen we ons werkboek namen, zagen we dat het om lidwoorden en bijvoeglijke naamwoorden ging .

 

Na de speeltijd hadden we juf Liesbeth, want juf Truus was ziek. We hadden juf Liesbeth wel maar voor 1 uurtje. Ze had even rekenen met ons gedaan. Daarna werden we in groepjes verdeeld en ieder groepje moest naar een andere klas maar daar heb ik spijtig genoeg geen foto van.

 

Donderdag zijn we meteen begonnen met de toets van spelling. Daarna moesten we de presentatie doen van godsdienst. Er waren toch wel een paar groepjes die dezelfde tekst hadden. Toen dat gedaan was, gingen we rekenen, maar ineens kwam meester Koen binnen en nam een groep kinderen mee om te programmeren. We moesten toen fouten verbeteren zodat het ding (meestal een kat) deed wat die moest doen. Daarna moesten we weer verder rekenen.

 

Na de speeltijd hebben we Taal gedaan. Toen heeft Mart voorgelezen uit een boek dat ze had meegenomen, want ze wou het zomaar schenken aan onze klasbib! Het boek was ‘Dagboek van een muts’ . Nadat ze had voorgelezen. ging de bel, dus het was middag. We moesten blijven zitten, want de papa van Naïc was er met de frietjes, mmm lekker! Daarna hadden we turnen en de meesten hadden een paar frietjes te veel gegeten. Gelukkig hadden we weer pieten-parcour, dus het was nog niet zo erg. Na turnen hadden we les van meester Koen. Hij was een beetje teleurgesteld, want alle frietjes waren al op. We hadden nog even Frans oefenen voor de toets van vrijdag.

 

Vrijdag was juf Truus weer terug, JOEPIE !!!!!  Vrijdag zijn we begonnen met wiskunde. Het ging over de oppervlakte en de omtrek berekenen van een driehoek. De juf had uitgelegd wat we moesten doen en ze zei dat we ons wiskunde werkboek op de hoek van de bank moesten leggen. We gingen beginnen met de toets van Frans, als we gedaan hadden, moesten we in ons wiskunde werkboek werken.

 

Na de speeltijd hebben we W.O. verder gedaan van de vorige keer met het magnetisme. Toen dat gedaan was, was het middag. Na de middag hebben we gebreid, dat was redelijk leuk. We moesten een vlagje breien maar dat is nog niet af.

 

Dit was mijn verslagje hopelijk vonden jullie het leuk PS. Hieronder vinden jullie nog een paar foto’s!